II. Diósgyőr Rally 2024 – Első nekifutásból jeles! –

Az Országos Rally Bajnokság második fordulójához érkezett, ahonnan mi sem hiányozhattunk. Igaz Csomós Mixiéket ezen a versenyen még nem tudhattuk sorainkban a Kanárin történtek miatt. Ellenben a Czékmány – Takács kettős ott volt, akik végre elkezdhették idei szezonjukat a tervek szerint a Peugeot 208 kupában. A helyszín újra Miskolc volt, a verseny 2020 után először tért vissza az elsőosztály vérkeringésébe.

A csapat egy száraz/nedves teszttel kezdték a verseny hetét. Czékmány Norbi az alábbiakat mondta:

„A belsőket visszanézve látom, hogy az autó képességeit a sajátjaim egyelőre még egész biztosan alulmúlják. Dolgozom rajta, hogy ezt a különbséget csökkenteni tudjam majd a Diósgyőr Rally alatt. Amennyi lehetőségünk adatik, ahhoz képest kell kihoznunk a maximumot. Ez a célunk most is.”

A versenynapokra szombaton és vasárnap került sor. A nyitónap első körében várakozáson felül teljesített újdonsült párosunk, amit ezek után is megtudott tartani, sőt még növelte is a csapásszámot. A háromból két gyorsaságit behúztak és ennek megfelelően a kupa első helyén érkezhettek a szervízparkba. A második körben is sikerült a két szakaszgyőzelem és hat gyorssasági után Berta Lászlóék előtt 13.6 másodperccel vezettek Czékmányék a Diósgyőr Rally első napja után.

C.N.:

„ A csapat annyi segítséget nyújtott a mai napon a beállítások terén, hogy ez másodpercekre volt váltható, nagyon örülök eddig”

Ahol abbahagyták, ott is folytatták, sőt! A vasárnapi versenynap újfent hat gyorsaságit tartogatott a mezőnynek és Norbi úgy gondolta, hogy az összeset megnyeri, és sikerült neki! Ezzel a teljesítménnyel nehéz vitatkozni, kezdésnek parádés és maximum pontszámot eredményezett a hétvégén a Peugeot kupában. Mi sem mutatja jobban, hogy Czékmányék milyen jól mentek, hogy a nagy abszolútban is a 9. helyen zártak, ami egy elsőkerekes autótól ritkaság a honi mezőnyben!

A verseny végén nyilatkozta a pilóta:

„Fél éve nem versenyeztünk és kicsit tartottam tőle, hogy erősen meglátszik ez majd a teljesítményünkön. Szerencsére viszont nem így történt, mert a Peugeot-ok értékelésében rajt-cél győzelmet szereztünk. Persze maradéktalanul azért most sem vagyok elégedett, mert három szakaszon is volt nálunk gyorsabb páros. De próbálom ezt a helyén kezelni, mert mégis csak a legfőbb, hogy ez a verseny rengeteg új tapasztalatot hozott nekem, amit a tempó növelése érdekében biztosan tudok még kamatoztatni később. Bükkszentkereszt volt az etalon nekem. Ott voltam a legmagabiztosabb és egyébként is, a szívemhez nagyon közel áll. Rengeteg jó élmény köt oda, valahogy mindig kulcsszerepe volt, így azt nem is adhattam oda másnak. Tökéletesre vizsgázott az autó, minden technikai gondtól mentesen teljesítettük a versenyt. Sok segítséget kaptam a csapattól a beállítások terén, amiket még finomhangolni is tudtunk a verseny alatt. Egyre jobban éreztem magam az autóban a körök előrehaladtával. De ahogy ott többször említettem is, ebben még mindig nagyon sok tartalék van, biztos vagyok benne.

Következő verseny: 57. Mecsek Rally és 2. Royal Rally of Scandinavia