HRT RACING BESZÁMOLÓ – „Szép város Kolozsvár…” – 41. Raliul Clujului 2023

Hetedik futamához érkezett az Országos Rally Bajnokság Romániában. A nem kis hagyományokkal rendelkező Kolozsvár Rally-t rendezték aszfalton. A verseny pikantériáját az is növelte Norbiéknak, hogy az ERC Juniorban szereplő vetélytárs Roberto Daprá is nevezett erre a hétvégére. A román testvérpár egyébként közel áll Kolozsvárhoz, hiszen a Napoca Rally Academy tagjai már évek óta, így egyfajta hazai futamnak is beillett a két napos viadal.

Kimondva kimondatlanul is már az ERC Junior bajnokság utolsó magyarországi fordulója lebeg a csapat és Norbiék szeme előtt. Tökéletesen beleillett a képbe a kolozsvári futam, amelyet megelőzően még egy tesztet is sikerült beiktatni a csapatnak, mely sikerrel zárult a hét közepén.

A verseny fő napján, szombaton hét darab aszfaltos gyorsasági állt a versenyzők előtt, ebből sajnos egyet törölni kellett biztonsági okok miatt. Ennek következtében a reggeli kör „csak” két rövidebb gyorsból állt, amit Norbi és Francesca az abszolút 5. helyen fejeztek be, Roberto Dapráék előtt két pozícióval! A második kör már teljes volt és szerepelt benne többek között az a 22.45 km-es hosszúságú szakasz is, amit az első körben törölni kellett, valamint a nap zárásaként egy gyárterületen megrendezett szuperspeciális. Norbiék továbbra is tartották az összesítésben az 5. helyüket, úgy, hogy előttük sem voltak oly messze a Rally2-es autókkal száguldozó honfitársak.

Norbi röviden értékelt:

„Határozottan jó nap volt számunkra, hogy 5. helyen végeztünk az abszolútban és 1. helyen a FWD-ben. Elég magabiztosak vagyunk a saját tempónkban és ez jó érzéssel tölt el minket ahhoz, ami ezután következik.”

Vasárnap négy külső szakasz szerepelt az ütemtervben szervízelés nélkül. Norbiék szinte repültek ezen a záró napon. Óriási egy-két másodperces csaták mentek az olasz párossal és nem mellesleg az összkerekesekkel is, aminek végeredménye egy parádés abszolút 3. helyezés lett! Ezzel Norbiék bezsebelték az idei legjobb eredményüket hazájukban és először állhattak dobogóra a román bajnokságban.

Maior Norbert a verseny után: „Hogy, hogyan fejezzük be a Kolozsvár Rally-t? Boldogan! Kolozsváron egy céllal kezdtünk, hogy minél jobban készüljünk a jövő heti magyarországi kihívásra. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de ma örülünk annak, amit itt elértünk, holnap pedig újra kezdjük. A Power Stage-n elért második helyezésünknek külön örülünk. A kolozsvári eredményekkel harmadik alkalommal is sikerült megnyernünk a bajnokságot a kétkerekesek között, egy versennyel a szezon vége előtt. Nem tehetjük meg, de most mégis megünnepeljük ezt az eredményt, és köszönjük mindenkinek, aki idén is eljött és támogatott minket. Reméljük jövő héten is velünk tartotok, jól jönne minden támogatás és jó gondolat Magyarországon! Utóirat: Köszönetet kell mondanunk a HRT Racing-nek mindenért, amit idén értünk tettek, és hogy mindig a lehető legjobb autót adták nekünk. Köszönöm!

41. Raliul Clujului Star Lubricants 2023 Végeredmény:
1. Simone Tempestini – Itu Sergiu
2. Andrei Girtofan – Vraja Doru Calin
3. Norbert Maior – Francesca Maior

A következő verseny már a IV. Rally Hungary lesz Október 6-8 között a Zemplén pályáin, amelyen eldől az ERC Junior bajnokság bajnoki címe Norbert Maior, Roberto Daprá és Ola Nore Jr. között.