HRT RACING BESZÁMOLÓ – ÚJABB SZÉP EREDMÉNY A ROMÁN BAJNOKSÁGBAN!

Harmadik fordulójához érkezett a Román Rali Bajnokság. A helyszín Máramaros környéke volt és a HRT Racing ezúttal is útjára kísérte a Norbert Maior – Francesca Maior párost, akik tavaly ezen a futamon 5. helyet értek el. A versenyt megelőzően Norbiék vezették a bajnokság abszolút összesítését, azonban nem lehetett elvárás, hogy ezt meg is tartsák a többiekkel szemben, akik nagyobb erőt képviselnek autójukkal. A múlt heti lettországi murvás EB verseny után ezúttal újra aszfalton csillogtathatta meg tudását a fiatal pilótapáros.

A szombati napján a versenynek hét szakasz várta (volna) a pilótákat, de kettőt törölni kényszerültek a szervezők. Az első kört követően, ami a törlésnek köszönhetően két gyorsaságira redukálódott Norbiék az előkelő abszolút 4. helyet foglalták el, míg az FWD kategóriában már ekkor jelentős előnyt dolgoztak ki és voltak az 1. helyen. A szervízelés utáni második körben egy hellyel hátrébb csúsztak és az 5. helyen zárták a napot.

Az FWD kategóriát pedig tetemes előnnyel vezették. Norbi nyilatkozata az első nap után: „Néhány nap volt csak pihenni a lettországi futam után, de nagy örömmel jöttünk. Az első kör jó volt. Majd a második kör első szakaszán elütöttem valamit és az autó furán viselkedett, így hátulra fel kellett rakni új gumit, de nekünk csak esőgumi volt bekészítve, így a nagy melegben ezzel kellett teljesíteni a kör további részét, ami azért megnehezítette az autó irányítását. Mára nagy esőzést jósoltak, ám ez nem érkezett meg.

Végig nagyon meleg volt kint és a kocsiban is. Holnap nem olyan hosszú nap vár ránk, mint a mai, várjuk, hátha leesik az eső és jöhetünk előre.” A második nap sem maradt el törlés nélkül, egyből az első gyorsaságit kellett kihagynia a mezőnynek, ami egyébként a leghosszabb lett volna, így mindösszesen két szakaszt kellett teljesíteni. Norbiék mindkettőn az ötödik időt futották, amivel az összetettben is az 5. helyet érték el.

Az FWD kategóriában közel két perces előnyt autóztak ki és nyerték meg a Máramaros Ralit. Norbert Maior: „Megcsináltuk! Egy újabb sikeres rali számunkra, ahol teljesítettük a kitűzött célunkat. Nagyon örültünk, hogy visszatérhettünk a máramarosi próbákhoz, szerettünk volna több kilométert megtenni, sajnáljuk az elmaradt szakaszokat, de számunkra minden tekintetben sikeres rali volt. Még több tapasztalattal távozunk innen az autóval kapcsolatban, ami reméljük segítségünkre lesz az ERC Junior következő szakaszában.” Norbiék július 7-8 között folytatják ERC Junior programjukat.

Az összetett második helyről várhatják a svédországi murvás hétvégét. A román bajnokság küzdelmei pedig a Nagyszeben Ralival folytatódik szintén murván július 14-15 között. 3. Raliul Maramureșului Végeredmény:
1. Tempestini Simone – Itu Sergiu 52:05.3
2. Barbu Sebastian – Găină Teodor + 50.4
3. Marișca Bogdan – Itu Sebastian + 55.8
4. Gîrtofan Andrei – Vraja Doru Călin + 58.9
5. Maior Norbert – Maior Francesca + 1.46.9