HRT Racing Beszámoló – Új párossal a Román Bajnokságban! – TESS Rally Brasov 2023

Utolsó állomásához érkezett a Román Rali Bajnokság 2023-as szezonja. A nyolcadik futam helyszínén, Brassóban már a negyedik murvás kihívás várt a bajnokságban szereplő pilótapárosokra. A HRT Racingnél a Maior Norbertékkel elért Junior ERC bajnoki cím után sem állt le az élet. Mihai Dumitrescu és Bogdan Nitescu duójával újoncokat avathattunk a csapatnál. A román páros hetedik bajnokságbéli fellépésére készülődhetett idén a Peugeot 208 Rally4-el.  Érdekesség, hogy a szezon korábbi futamain egy Renault Clio Rally5-el versenyeztek.

Az elsőkerékhajtásúak kategóriájában 29 páros adta le nevezését a hétvégére. A verseny szombat-vasárnapi ritmusban zajlott Románia hetedik legnépesebb városa agglomerációjában. A Brassó Rally nem kis múltra tekint vissza, hiszen 52. alkalommal rendezték meg a neves eseményt.

Szombaton öt gyorsaságit jelöltek ki a szervezők, köztük a Sacele névre hallgató szakaszt, amely 25 kilométeres hosszúságú volt és kétszer is szerepelt a napi programban. Dumitescuék az első kör után, ami három gyorsot tartalmazott a 9. pozíciót foglalták el a népes mezőnyben. Az első gyorson volt egy kikésése a párosnak ezért 10 másodperces büntetést zsebelhettek be pluszban. Ezután következhetett a napközbeni szerviz Brassó városában, ami 30 perces változtatási lehetőséget adott a csapatnak. A szerviz után egy délutáni és egy estébe nyúló gyors várt a pilótákra. Dumitrescuék szépen feljöttek az FWD 5. helyére. A szombatot illetően a legjobb részeredmény egy 4. legjobb szakaszeredmény volt a 4. gyorson, ami bíztatóan festett a nap végeztével.

Vasárnap két gyorsasági várt a mezőnyre. A Sacele – 24.9 km – harmadjára szerepelt a programban, mint Power Stage illetve a brassói rövid – 2.6 km – rally show vasárnap ebédidőben. A Power Stage-n 5. helyet, míg az utolsó gyorson 3. helyett jöttek Dumitescuék (amivel a hétvége legjobb részeredeményét érték el). Az FWD abszolútban nagyszerű 5. helyen futottak be első Peugeot-os versenyükön, ami a Román Bajnokság zárófutama is volt egyben. Gratulálunk és köszönjük a bizalmat! A nyolcfutamos bajnokság FWD kategóriáját Maior Norbiék magabiztosan nyerték, míg Dumitrescuék a 8. helyen végeztek köszönhetően a hétvégén elért eredményüknek!

Az 52. TESS Rally Brasov nagy abszolút értékelését a Mads Ostberg – Sergiu Itu kettős nyertek nagy fölénnyel.

Ezzel a Román Rali Bajnokság 2023-ra befejeződött, egy élményekkel teli szezonon vagyunk túl. Várjuk a folytatást!