2. Royal Rally of Scandinavia – Két párossal Svédországban! –

A Mecsek Rally-val párhuzamosan Svédországban is képviselte magát csapatunk, ahol az Európa – bajnokság már a harmadik felvonásához érkezett a Royal Rally of Scandinavián. Tovább folytatta ERC Junior sorozatát Herczig Patrik és Varga Kristóf és egy új párost is avathattunk ezen a hétvégén a norvég Herman Lie Nilsen – Vegard Halland is bizalmat szavazott a HRT Racing Team-nek.

Svédországban nem csak télen a hó fedte tájakon rendeznek – Rali Világbajnokság- versenyeket rendszeresen, hanem mostmár nyáron is az ERC mezőnyének. A tavalyi sikeres rendezést követően ismét szép mezőny gyűlt össze. A számunkra fontos ERC Junior kategóriában 14-en adták le nevezésüket, köztük a mi két párosunk is.

A csütörtök a szabadedzésről és az esti gyorsaságiról szólt. Utóbbin Herczigék kiváló 4. helyen zártak, míg a norvég kettősünk 13. helyen zárt a mindösszesen 2.23 kilométer hosszúságú szuperspeciálon.

A péntek már jóval húzósabb volt és jöhettek a hírhedten magas átlagsebességű szakaszok, szám szerint nyolcat kellett teljesíteni. Az első körben Herczig Patrikéknak biztató volt a tempójuk és 8. helyen mehettek vissza a szervízparkba. Lie Nilsenék a 12. helyen tartottak ekkor a Juniorban. A második körben Herczigék egy helyet javítottak, így a 7. helyen zárták az első napot. A norvég kettősünk pedig két helyet is előrejött és a 10. helyen álltak életük első svéd és egyben EB futamán.

Szombatra fordulva sem könnyültek a körülmények, habár az időjárás nem szólt bele a dolgok alakulásába, de ezen a napon is nyolc kemény szakasz következhetett.

Herczig Patrikék ráléptek a gázdpedálra és jól taktikáztak a szombati első karikában. Egészen az ötödik helyre kúsztak fel szép csendesen. Herman Lie Nilsenék a 8. helyen voltak ekkor. Az utolsó körre egy kicsit Herczigék elfáradtak és Timo Schulzék beelőzték őket, de így is a szezon legjobb eredményét érték el a 6. helyükkel és még egy darab Power Stage pontot is sikerült bezsebelni. A ERC Junior összesített tabelláján a 8. helyen állnak három futamot követően 26 ponttal.  A norvég párosunk végig taktikus és biztonságos autózást bemutatva célba ért az ERC Junior 8. helyén!

Következő verseny: 14. Delfi Rally Estonia 2024